Tanjug/AP

Ukrajinski ministar obrane Oleksij Reznikov jutros je pred odborima Evropskog parlamenta za spoljne poslove i odbranu rekao da Ukrajina nije lansirala bespilotnu letelicu koja se srušila u Zagrebu i da sa ministrom odbrane Hrvatske Mariom Banožićem istražuju taj incident, prenosi Večernji list.

On je naglasio da je u svakodnevnom kontaktu s hrvatskim ministrom dok traje istraga o padu tog drona, ali i postavio retoričko pitanje da li NATO može da zaštiti svoje nebo.

– To je dron sovjetske proizvodnje koji imamo u svojoj vojsci. Preleteo je nekoliko država članica NATO pre nego što se srušio u Hrvatskoj. To otvara i pitanje sigurnosti NATO: nad vama je preleteo dron, niste li ga videli, niste ga uništili? Pitanje je retoričko: možete li vi zaštititi svoje nebo? Svakodnevno komuniciram s ministrom odbrane Hrvatske i istražujemo taj incident. Mogu vas uveriti da mi taj dron nismo lansirali prema Hrvatskoj –  rekao je Reznikov.

Naveo je da je Ukrajina prijatelj Hrvatske i da Ukrajina tako nešto ne bi nikada učinila. Podsetio je da je tokom rata u Hrvatskoj Ukrajina među prvima priznala Hrvatsku i prva zvanično počela da šalje oružje “našoj hrvatskoj braći”.

– I dalje smo prijatelji i braća sa hrvatskim narodom – rekao je ukrajinski ministar odbrane, koji se članovima odbora Evropskog parlamenta za spoljne poslove i odbranu obratio putem video-veze iz Kijeva.

9 COMMENTS

  1. Znate li vi rusofili koliko rusa su sami rusi u svojoj proslosti poubijali? Procitajte malo. Samo ih pogledas popreko i odma si bogin

  2. Braca su samo u ratovima, koje uvek gube. Lenjin, Trocki, Staljin i Tito nisu bili Rusi, zato su Rusi i Srbi najvise ginuli. Kad ce mladi videti da su dedovi i pradedovi gresili i davali zivote za neprijatelje? Danas pate i moraju podrzavati razmazenu decu crvenih – koja samo dovrsavaju zapoceto. Novozavedeni treba da se upitaju ko su u poslednje vreme pretsednici u Poljskoj i Ukrajini?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here