Ministarka: Stanje u poljoprivredi nezadovoljavajuće

0

Čini se sve da se stanje promeni: Snežana Bogosavljević-Bošković

Ona je na predstavljanju Izveštaja o stanju u poljoprivredi u Srbiji 2013. godine, kazala da "nešto što se stvaralo godinama nije moguće promeniti preko noći".

 

"Nismo zadovoljni ni stanjem u stočarstvu, ni brojem domaćih životinja, kao ni koliko su nam obrađene poljoprivredne površine, ali to smo zatekli. Imamo plan kako da to stanje rešavamo, ali ne može se ništa preko noć", kazala je ona.

 

Objavljivanjem izveštaja o stanju u poljoprivredi Srbije u 2013, njeno ministarstvo počinje praksu izrade redovnih godišnjih izveštaja o stanju poljoprivrede Srbije za prethodnu kalendarsku godinu, kao u zemljama Evropske unije.

 

To je prvi takav izveštaj u Srbiji, a biće podnet i Evropskoj komisiji u okviru pregovora za pridruživanje EU. Komisija je, kako je rekla, već pohvalila inicijativu Srbije za izradu tog izveštaja.

 

"Ovaj dokument nudi jedinstveni pregled stanja na tržištu poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, kao i pregled mera… u okviru poljoprivredne politike i politike razvoja sela", kazala je ministarka.

 

Izrada "Izvestaja o stanju u poljoprivredi u Republici Srbiji u 2013. godini" je deo projekta "Podrška procesu evropskih integracija u Srbiji" koji se realizuje u saradnji sa  Nemačkom organizacijom za tehničku saradnju (GIZ) i Ambasadom Francuske.

 

Rakija iz kazana legalno samo uz akcize

40 miliona dinara za protivgradne mreže u voćarstvo

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu dodelio je 40 miliona dinara vredne ugovore za
podizanje protivgradnih mreža voćarima u Vojvodini. Ugovori su potpisani sa 13 korisnika, koji će na taj način 500 hiljada kvadratnih metara voćnjaka staviti pod protivgradne mreže. Na potpisivanju ugovora je rečeno da će na taj način pod protivgradnim mrežama u Vojvodini biti ukupno više od 600 hektara voćnjaka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here