V. Sekulić

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti u Srbiji Brankica Janković najavila je da će Ministarstvu trgovine biti preporučeno da se u Srbiji ne radi nedeljom.

– Ja iz protesta ne kupujem nedeljom u tržnim centrima. Počeli smo analizu i to će biti inicijativa ili preporuka, jer to je ogroman broj ljudi koji radi nedeljom i ne može da bude sa svojom porodicom – rekla je Jankovićeva na konferenciji „Poslovanje po meri porodica“.

Jankovićeva je ocenila da Zakon o finansijskoj podršci porodicama treba dopuniti poreskim podsticajima za kompanije koje brinu o zaposlenima koji imaju porodicu i odredbom o obaveznom roditeljskom odsustvu za očeve, prenose beogradski mediji.

Ona je istakla da nije dobijala pritužbe na direktnu diskriminaciju trudnica i majki u vidu pitanja poslodavca „da li planirate da ostanete trudni“, već da se zaposlene majke žale da po završetku porodiljskog odsustva dobijaju niže zarade, lošije radno mesto i nemogućnost napredovanja.

1 KOMENTAR

  1. Lako je njoj da pametuje jer za to „pametovanje“ prima dobru platu iz budzeta,radila ili ne.U doba kada zaposleni ne stizu da preko nedelje idu u kupovinu vikend je jedino vreme za to.Rade vikendom i lekari,policajci i mnogi smenski radnici a sto ne bi i trgovci.Ukine li se to opasce i njihov profit a stim i zaposlenoast a to ovu kreaturu ne zanima.Glavno da je kao nesto rekla a toliko je vaznijih stvari o kojima cuti.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime