pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ministarstvo odbrane Belorusije zabrinuto je zbog povećanog intenziteta izviđačkih letova NATO-a u blizini granica Belorusije, izjavio je ministar odbrane Belorusije Viktor Hrenjin televiziji „Belorusija-1“.

– Primećujemo povećan intenzitet izviđačkih aviona. Ove godine su duž naše granice primećeni letovi strateških bombardera B-52 iz kontinentalnog dela Sjedinjenih Američkih Država na minimalnoj udaljenosti do 30 kilometara od naše granice – napomenuo je ministar odbrane.

Hrenjin je izjavio da u Belorusiji primećuju višestruko povećanje broja i intenziteta mera za borbenu obuku na teritoriji susednih država.

– Samo postojanje oružanih snaga, koncepti njihove izgradnje i razvoja, mere za mobilizacijsku gotovost, borbena i operativna obuka, to je već skup mera koje demonstriraju da je država spremna da ih odbije – rekao je ministar odbrane.

Tokom proteklih deset godina urađeno je mnogo, stvorene su snage koje mogu brzo i efikasno da reaguju.

– Jedinice kopnenih, vazduhoplovnih snaga kao i jedinice protivvazduhoplovne odbrane su spremne da izvršavaju zadatke. Obaveštajne, radiotehničke trupe su takođe u pripravnosti. Ovo predstavlja naš odgovor na procese koji se odvijaju na teritoriji susednih država – izjavio je ministar odbrane Belorusija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here