Miodrag Kostić najbogatiji Srbin

0

Veruje da nije dostigao maksimum: Miodrag Kostić
 

”Izuzetna mi je čast što se moje ime našlo na ovako visokoj poziciji ‘Forbsove’ liste najbogatijih preduzetnika u regionu. Iza ovog velikog uspeha stoji ogroman rad i posvećenost, kako mene lično, tako i menadžerskog tima kompanije ‘MK grupa’, koja uspešno posluje duže od 30 godina. Ubeđen sam da još nismo dostigli maksimum i da nam najveći poslovni uspesi tek predstoje”, kaže za ”Blic” Kostić.

 

Slovenački milioner Sandi Češko, vlasnik ”Studija Moderna”, treći je s procenjenim imetkom od 410,6 miliona evra. Predstavlja se kao skroman milioner koji nema jahtu, kao ni sekretaricu. Veliki novac uglavnom zarađuje TV prodajom.
 

Lista bez Peconija

S liste su, u odnosu na prošlu godinu, ispali Predrag Ranković Peconi, vlasnik ”Inveja”, i Vojin Lazarević, prošlogodišnji osmoplasirani s kompanijom ”Rudnap grupa”.

Što se tiče srpske liste najmoćnijih biznismena, posle godinu dana pauze vratio se Miroslav Mišković, za koga i analitičari ”Forbsa” konstatuju da se u prethodnom periodu više bavio sudskim procesom nego biznisom, ali da je firma ipak uspela da zabeleži zavidan promet i zadrži radnike. Pojavljivanje trećeplasiranog tandema, vlasnika ”Viktorija grupe”, nije iznenađenje s obzirom na to da godinama beleže odlične rezultate.

Iznenađenje je, ipak, da su se na listi našla i dva velika dužnika kako bankama, tako i državi – Miroslav Bogićević i Goran Perčević.

”Jedan od lidera u poslovnim krugovima regiona”, kako ”Forbs” označava Vuka Hamovića, jednog od najvećih trgovaca strujom na Balkanu, našao se na sedmom mestu srpske liste. ”Izbegava politiku, nema sudskih sporova, a za 11 godina uspeo je da profit uveća čak 13 puta”, konstatuju istraživači ”Forbsa”.

Prvi put je na listi Zoran Knežević, vlasnik ”Knez petrola”. On je, piše magazin, postao drugi igrač u naftnoj industriji regiona, posle NIS-a. Knežević je izjavio za beogradski list da ima 70 pumpi, da je u poslednje tri godine značajno povećao promet, kao i da je cilj da uskoro otvori još 30 benzinskih stanica.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here