Tanjug

Ministarstvo spoljnih poslova Kosova u saopštenju tvrdi da Gana nije povukla priznanje nezavisnosti Kosova.

Kako se navodi u saopštenju, Ministarstvo spoljnih poslova Kosova održava redovnu komunikaciju sa ambasadama Gane širom sveta i nijedno od tih diplomatskih predstavništva nema informaciju o navodima srpskog ministra spoljnih poslova Ivice Dačića da je Gana povukla priznanje Kosova.

MIP Kosova kaže i da je iznenađujuće kako neki mediji prenose laži koje služe srpskim institucijama i na taj način nanose štetu Kosovu i njenim građanima.

“Novinari treba da imaju sposobnost da razumeju ozbiljnost diplomatske borbe sa kojima se suočava Republika Kosovo, tako da u ovom trenutku moraju biti mnogo pažljiviji i profesionalniji, kako ne bi postali plen srpske propagande zvaničnog Beograda”, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo spoljnih poslova Kosova je pozvalo i sve medije na Kosovu i u inostranstvu da provere vesti o Kosovu koje se pišu u Srbiji.

U saopštenju se zaključuje da Dačić lobira preko sumnjivih osoba sa kriminalnom prošlošću i na taj način direktno utiče na mirovnu politiku između Kosova i Srbije.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here