EPA/Andrej Čukić

Hiljade građana okupile su se ispred Narodne skupštine u Beogradu na petoj večeri protesta, a nešto iza 22 sata polako su počeli da se razilaze. Protest u Novom Sadu je završen posle protestne šetnje tokom koje su na kratko blokirane policijska stanica “Stari grad” i Varadinski most.

Protest je završen i u Nišu, gde je pred građane izašao kordon policije, kojem su demonstranti ostavili cveće i zastavu. Protesti su održani i u Čačku i Zrenjaninu.

Protesti u Beogradu počeli su zbog najave uvođenja policijskog časa i iste večeri su se dogodili sukobi demonstranata i policije. I narednih večeri bilo je incidenata, bacanja kamenica i suzavca, tuče policajaca i demonstranata, osim trećeg dana protesta, kada je održano mirno okupljanje i kada su demonstranti sedeli.

Večeras je atmosfera bila mirna, nije bilo ni baklji, osim za vreme govora monaha Antonija. Policija nije intervenisala.

2 COMMENTS

  1. Policija je u ponoc napala decu/srednjskolce koji su se zabavljali na stepenicama Skupstine . Uneli ih u Skupstinu koja je pretvorena u pritvor .
    Lica u civilu su unela u skupstinu devojku koja je to snimala iz bliza . Verovatno se stideci svojih postupaka i zeleci da izbrisu te snimke s njenog telefona

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here