Mirko Bašić na čelu SKD

0

Novi predsednik SKD-a: Mirko Bašić
 

Prihvatio se sa željom da pomogne svom klubu koji, trenutno ima samo 30 aktivnih članova, da uradi sve što je u njegovoj moći da klub opstane. Želi da se u njemu i dalje okupljaju naši ljudi i organizuju aktivnosti, kao što je to bilo u dugogodišnjem postojanju SKD.

 

Humani mladi umetnici

– Dirnut sam što smo nedavno u našem klubu okupili toliko mladih umetnika, koji su svojom
humanošću pomogli ugrožene porodice u Srbiji – rekao je
Bašić povodom nedavnog koncerta koji su organizovali Udruženje srpskih studenata u Švajcarskoj i humanitarna organizacija Srbi za Srbe o čemu su "Vesti" opširno izvestile svoje čitaoce.

– Pokušaću da uradim nešto korisno za naše društvo. Vraćam mnoge koji su nekada bili naši članovi, aktiviram sadašnje članove i tako zajedno pomognemo. Moramo sve učiniti da ne dođe do gašenja društva. U ovom sam društvu veoma dugo, obavljao sam i druga zaduženja, pa se nadam da ću i ovo novo koje su mi poverili obaviti najbolje što mogu. Ako mi izostane podrška od ostalih članova bojim se da će se društvo ugasiti – veli Bašić i dodaje da mu je trenutno najveća podrška članica kluba Tanja Radojević.

On kaže da do kraja godine planiraju neke aktivnosti. Pre svega biće predavanja za članove i ostale koji dolaze u njihov klub, očekuju uskoro dolazak gostiju iz Sokobanje, pa će za tu priliku morati dobro da se organizuju.

Priprema se i zabava za članove SDK, kao i dolazak Simone Putre iz Ciriha iz integracione organizacije ali i predsednika opštine Dibendorf Lotara Ziorjena.

– Pored svih aktivnosti veoma važna je i saradnja sa predstavnicima lokalnih vlasti, a veoma nas raduje vest da će naš gost biti i predsednik opštine Dibendorf na čijem terenu već godinama deluje naše društvo -dodaje novi predsednik uveren da će sa njim na čelu SKD uspeti da prevaziđe probleme koje ima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here