Posle letošnjeg preseljenja iz NBA lige u Barselonu, Nikola Mirotić nastavlja sa velikim akcijama dobročinstva.

Košarkaš Barselona je sredinom ove godine obezbedio dom za porodicu Varga iz Vukovara, a krajem septembra je donirao 30.000 evra Humanitarnoj organizaciji Srbi za Srbe, za potrebe izgradnje kuće sedmočlane porodice Kojović sa petoro dece iz sela Trešnjevica u opštini Sjenica.

Sedmočlano domaćinstvo čine roditelji Negosav i Suzana i njihovo petoro dece – Nemanja (11), Viktorija (9), Teodora (7), Viktor (6) i najmlađi Vladimir (4).

Kojovići žive u kući, koju su dobili na korišćenje od šumarskog preduzeća, u kojem je Negosav zaposlen i radi kao šumar.

Pored Negosavove plate, kao dodatni izvor prihoda, porodica ostvaruje pravo na dečiji dodatak za četvoro dece.

Stanje kuće u kojoj Kojovići žive nije loše, međutim problem predstavljaju loše instalacije u kući, što je imalo za posledicu da jednom prilikom, Negosavovog brata udari struja u kupatilu. Na sreću sve se završilo dobro i bez posledica. Porodica trenutno koristi dve sobe i imaju ukupno četiri kreveta na kojima svi spavaju.

Kojovići su se prošle godine zadužili novačnim kreditom u banci i kupili plac na kojem su planirali da započnu izgradnju svog porodičnog doma.

Zahvaljujući višegodišnjoj saradnji Humanitarne organizacije Srbi za Srbe i Nikole Mirotića, porodica Kojović sa svojih petoro dece će do kraja 2019. godine dobiti svoj novoizgrađeni i opremljen dom sa osnovnim kućnim nameštajem i belom tehnikom kako bi mali Kojovići imali pristojne uslove za dalje odrastanje.

Izvor:
Vestionline, B92

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here