Tanjug
Igor Mirović

Iz Sočija je stigla vest od ogromnog značaja za sve naše građane i privredne subjekte koji koriste gas kao energent za grejanje i poslovanje, i to zahvaljujući upornom angažmanu predsednika Vučića i prijateljskom odnosu i podršci predsednika Putina, saopštio je Mirović.

– Cena gasa će, prema najavama, i u narednim mesecima ostati ista, što znači da neće biti ni njenog povećanja na domaćem tržištu niti udara na državni budžet.

Mirović kaže da je vest posebno obradovala one koji žive u Vojvodini, koja je sva pokrivena gasnom mrežom i gde je gas glavni energent za grejanje stanova i kuća, što će mnogo značiti pre svega domaćinstvima sa manjim primanjima.

– Još jednom se pokazao na delu ugled Srbije i srpskog predsednika u svetu jer bez odgovornog i nedvosmislenog prijateljstva sa Ruskom Federacijom i nezavisne spoljne politike zemlje ne bismo mogli ničemu da se nadamo. Politika principa i odgovornog odnosa prema sebi i drugima trijumfovala je u Sočiju.

Posebno je značajno i to da ćemo u budućnosti i dalje imati strateško gasno partnerstvo sa ruskim kompanijama što će značiti nove povoljne aranžmane i tokom narednih godina – rekao je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here