Foto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Kao što je i obećao proteklih dana, Novak je na kraju turnira otkrio kakvo je stanje njegove povrede.

Posle meča sa Tejlorom Fricom u trećem kolu, bila je bojazan da bi Novak mogao da odustane od daljeg takmičenja, ali srećom, povreda nije bila takva da bi to i uradio.

Nije bila ni naivna, svakim izlaskom na teren rizikovao je da se stanje pogorša, ali je posle sjajno obavljenog posla od strane fizioterapeuta Ulisesa Badija, iz meča u meč delovao sve bolje.

Novak je otkrio kako je sve to uspeo da prevaziđe i dođe do pehara u Melburnu, trećeg uzastopno i devetog u karijeri.

– Da, u pitanju je naprsnuće mišića, abdominalnog. Osetio sam to odmah na meču sa Fricom, u trećem kolu. To sam i rekao u intervjuu posle meča. Možda sam tada malo nagađao, ali sam rekao da osećam da je naprsnuće, zbog načina na koji sam se osećao u tom trenutku. Znam da je bilo mnogo spekulacija, ljudi su se pitali da li sam stvarno povređen, onda kako uspevam da se oporavim tako brzo, govorili su da je nemoguće. Uspeo sam. Svako ima svoje mišljenje i svako ima slobodu da kaže šta želi, da kritikuje druge. Osećam da to nije bilo korektno u pojedinim momentima, ali nije ni prvi ni poslednji put – kaže Novak.

On nije želeo da otkriva detalje toga kako se oporavljao, samo je sve uputio da krajem godine pogledaju dokumentarac koji je u procesu snimanja.

– Šta sam radio u proteklih devet ili deset dana imaćete priliku da detaljno vidite krajem godine kada izađe dokumentarac. Snimali smo mnogo toga što sam radio, ali isto to smo radili u proteklih šest meseci. Planiramo sve da se pusti krajem godine. Videćete više o toj rutini oporavka, stvarima koje se dešavaju iza kulisa – obećao je Novak.

On je takođe dodao da je bilo momenata kada je stvarno dovodio u pitanje šta će se dogoditi na turniru.

– Bio sam baš zabrinut. Nije izgledalo realno da mogu da igram. Nisam znao sve do dva sata pred meč. Tada sam izašao na teren i igrao prvi put posle tog trećeg kola. Izgledalo je da je sve u redu, bol je bio podnošljiv. Prihvatio sam činjenicu da ću igrati sa tim bolom. Mi u sportu često igramo tako, to je deo nas, ono ko smo i šta činimo. Ovo je bila druga vrsta bola, ona koja dolazi od povrede. Da li sam bio svestan da ću napraviti još veću štetu i da rizikujem pogoršanje? Da, bio sam svestan toga. Kao što sam i ranije govorio, ako postoji turnir na kom bi to radio, onda je to ovaj, činio sam to kako bih sebi dao šansu da odem daleko na turniru. Nisam to uradio na svoiju ruku, tu je bio medicinski tim, moj fizio koji je uradio izvanredan posao. Uz božju milost, uspeo dam da postignem sve ovo i na tome sam mu zahvalan – poručio je osvajač 18 gren slem trofeja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here