Mišković opet spasava Srbiju!

0

U biznis ekipi, koju je primio premijer Aleksandar Vučić, bio je i vlasnik Delta holdinga Miroslav Mišković, a čije predloge je javno pohvalio
 

Među biznis ekipom je bio i vlasnik Delta holdinga Miroslav Mišković za koga je Vučić uoči izbora tvrdio kako je uložio mnogo novca da bi ga srušio sa vlasti. Međutim, posle susreta sa Miškovićem, javno je pohvalio njegove predloge.

Komentarišući dolazak Miškovića (kome se sudi za milionske malverzacije u putarskim preduzećima) premijer Srbije je rekao da tu ništa nije čudno, jer Miškovićeve tri kompanije uredno plaćaju porez.

– Sudovi rade svoj posao i reći će svoje o krivici, a što se tiče plaćanja poreza zaslužio je da bude u prvih 200 privrednika – objasnio je Vučić.

Mišković, koji je ponudio zapošljavanje u privredi i građevini, rekao je da je, uz hitnu promenu načina proizvodnje, spreman da ulaže i u gajenje visokokvalitetnih jabuka koje donose profit. Obećao je i dva tržna centra u Beogradu i Novom Sadu i izgradnju poslovnih zgrada. Uveren da je svojim idejama prijatno iznenadio premijera, Mišković je po izlasku sa sastanka, u sitne sate, na pitanje novinara da li je zadovoljan razgovorima, uzvratio: "Pa kad ja nisam zadovoljan".

 

Mislio da sve zna…

– Veoma mi je težak bio taj sastanak, svašta sam video i mislio sam da sve znam o srpskoj privredi. Gledaćemo da koliko možemo pomognemo, ali ćemo mnogo morati da menjamo – priznao je premijer Srbije.

Osim njega, na velikom privrednom skupu se, posle dužeg odsustva iz javnosti pojavio i Milan Beko čija afera oko vlasništva nad Lukom Beograd još nije raspletena, mada na spisku 24 privatizacije čije preispitivanje traži EU. Bio je i nezaobilazni "kralj šećera " Miodrag Kostić odnedavno i bankar, ali i čelnici dužničkih kompanija poput Gorana Perčevića, vlasnika Interkomerca, prozvanog u aferi Kredibel banka, Dragan Tomić predsednik Simpa, jednog od najvećih dužnika državi i TV Pink Željka Mitrovića koji se prvi javio za reč.

Među stranim investitorima, između ostalih, sedeli su direktori NIS-a Kiril Kravčenko i Er Srbije Dane Kondić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here