Miškovićima vraćeni pasoši

0

Sad može da ide i bez pitanja: Miroslav Mišković
 

List "Informer" u današnjem izdanju piše da je na juče zakazanom suđenju koje je odloženo zbog štrajka advokata, predsedavajući sudskog veća Vladimir Vučinić odlučio da im vrati pasoše i ukine zabranu napuštanje zemlje.

 

Tužilaštvo se žali

Tužilaštvo za organizovani kriminal danas je uložilo žalbu na rešenje Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu kojim su Miškovićima i Đuraškoviću vraćeni pasoši. "Stav Tužilaštva je da okolnosti koje su postojale prilikom donošenja odluke o određivanju ovih mera, a koje je utvrdio sud, stoje i danas, tako da nema osnova da se one ukidaju pre početka dokaznog postupka", rekao je tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

"Trajno ukidam meru zabrane napuštanja boravišta za ova tri okrivljena. Prilikom donošenja odluke imao sam u vidu celokupnu situaciju… Promenile su se okolnosti zbog kojih su im prošle godine, posle polaganja jemstva, oduzeti pasoši, ne bi bilo pravično da ove odluke i dalje važe", obrazložio je svoju odluku Vučinić u sudnici Specijalnog suda.

 

Sudija Vladimir Vučinić, 5. decembra prošle godine takođe je vratio pasoš Miroslavu Miškoviću i omogućio mu da otputuje u London. Mišković je posle toga više puta tokom suđenja zahtevao trajno vraćanje pasoša zbog poslovnih obaveza, ali mu je sudija Vučinić te molbe odbijao.

 

Zbog štrajka advokata, suđenje Miškovićima, vlasniku "Nibens grupe" Milu Đuraškoviću i još osmorici optuženih da su oštetili putarska preduzeća za oko 17 milijardi dinara i budžet za 472 miliona dinara, odloženo je po šesti put. Naredno suđenje zakazano je za 17, 18. i 19. novembar.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here