Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da odluka Prištine da ne dozvoli Sbrima sa KiM da glasaju na referendum nije iznenađenje, s obzirom na konstantno maltretiranje Srba, ističući da je dublji problem Kvinta, pet zemalja, kojima, primećuje, ličimo na idiote, budući da za Prištinu nema nikakvih sankcija.

– Nedozvoljavanje glasanja u srpskim srdinama na KiM nije iznenađenje imajući u vidu sve što Kurti i njegova vlada rade – maltretiranje, šikaniranje Srba, slanje specijalnih jedinica, pravljenje puntkova na 15 kilometara, šikaniranje u svim enklavma… Ali, mislim da su Srbi jasno rekli šta žele i danas pokazali da je glas Srba sa KiM glas “da”, glas za Srbiju, a ne za Kurtija – rekao je Vučić, komentarišući odluku Prištine.

On je, međutim, istakao da je problem dublji, a to je, kaže, činjenica da neki u Kvinti, koju čine SAD, Velika Britanija, Nemačka Italija i Francuska, valjda misle ili im ličimo na idiote.

– Kada to kažem, mislim u pravom smislu te reči, jer oni su u stanju da pozovu Albance na poštovanje prava, demokratije, da se dozvoli Srbima glasanje, ali ako Priština ne dozvoli, nećete čuti ni reč protesta, a kamoli akciju i sankcije – rekao je Vučić.

On je ukazao i da bi, da je nešto slično uradio Milorad Dodik ili Beograd, prema bilo kome na koji način, odavno usledile sankcije, a mi označeni kao “loši momci”.

– Hvala im. Videli smo njihovu zabrinutost. Sve najbolje im želimo, a ovo će svakako imati dalekosežne posledice, mada ne moraju oni sve da znaju, ni sve da čuju – poručio je Vučić.

Predsednik je istakao i da je Beograd uz svoj narod na KiM i sa njim će donositi sve odluke i u budućnosti.

2 COMMENTS

  1. Кад, после свега, шаљемо које какве помоћи Шиптарима, нису они једини који мисле да смо идиоти.

  2. Vidi ti sad ovo zabrinuti Vučko glumi nekog sirotača jer gubi izbore pa sad nije kriv Medvjed i mečiči nego tamo daleko negde neki Zec pa zovese Kurti idi molimte beztraga dosta nam je bilo tvojih plači i kukanja izmisli novi scenario ovo smo več gledali.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here