Misteriozne smrti ruskih vojnika

0

Beta/AP/P. G.
Zvanični Kremlj i dalje negira da su se pripadnici regularne ruske vojske borili u Ukrajini
 

Britanski “Telegraf“ preneo je priču majke 20-godišnjeg Antona Tumanova, pripadnika ruske vojske koji je izgubio život u toku služenja vojnog roka.

“Za šta je on poginuo? Zašto nismo pustili narod u Ukrajini da samostalno reši svoje probleme? Zašto naša vojska ne prizna da ga je poslala u Ukrajinu i zašto mi ne kažu šta se dogodilo sa njim?“, pita Jelena Tumanova.

Bez obzira na pitanja koje postavlja majka poginulog vojnika, zvanični Kremlj odbija spekulacije da su pripadnici regularne ruske vojske učestvovali u ratu u Ukrajini.

Britanski medij podseća da je predsednik Rusije Vladimir Putin u svom nedavnom govoru rekao da su ruski vojnici u region Donbasa otišli dobrovoljno jer su odgovarali na poziv svoga srca.

Prema zvaničnom obrazloženju, 20-godišnji Tumanov je od gelera bombe iako se nalazio na odsluženju vojnog roka u 18. oklopnoj brigadi, koja je stacionirana u čečenskom gradu Kalinovskaja.

Njegova majka navodi da joj je visoki vojni zvaničnik iz Čečenije rekao da su mladići iz 18. oklopne brigade prebačeni u Ukrajinu, ali joj nije dao više informacija.

Ona takođe ističe da joj je sin, u jednom od poslendjih razgovora, rekao da su prebačeni u Donjeck, gde treba da pomognu proruskim milicijama, te da su nadređenima predali svoje mobilne telefone i lična dokumenta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here