Misteriozni general Papaja

0

IGRA SE ŽIVCIMA POLITIČARA I POLICAJACA: Darko Šarić

Ko je misteriozni general Papaja, koga je za sve što mu se događa optužio na svom suđenju narko-bos Darko Šarić, bila je glavna tema spekulacija u srpskim bezbednosnim službama protekla dva dana.
Tokom saslušanja u Specijalnom sudu u Beogradu, Šarić je na suđenju za pranje 22 miliona evra izjavio kako je ceo postupak protiv njega montiran.
– Protiv mene je ceo proces montirao general Papaja. Reč je o policijskom generalu, ali neću otkriti ko stoji iza ovog nadimka. General Papaja me je pržio na vatri četiri godine. E neka se on sada malo peče, jer zna šta je uradio. Da ne bude spekulacija, odneću sve tajne u grob – izjavio je Šarić.

Političari Šarićevi svedoci

U nastavku suđenja očekuje se da Šarić pozove i neke političare u svoju odbranu. To pitanje postavljeno je i njegovom advokatu Baćeviću.
– Nismo još uvek pozvali političare kao svedoke odbrane, a videćemo da li ćemo i kada – izjavio je on.

Nakon što se zamenik specijalnog tužioca Saša Ivanić obratio predsedniku sudskog veća navodeći kako Šarić ne iznosi informacije do kraja i da bi trebao da kaže ko je "general Papaja" i kakve on ima veze sa postupkom. Šarićev advokat Radoslav Baćović rekao je kako je njegov klijent već rekao da neće da odgovara na pitanja.
Odmah potom počele su spekulacije ko je taj policijski general i da li je u pitanju stvarna osoba ili Šarić na ovaj način pokušava da skrene pažnju sa sebe i suđenja, kako bi prebacivanjem odgovornosti na neku misterioznu osobu olakšao svoj položaj i u javnosti se prikazao žrtvom.
– Ne znamo na koga je mislio Šarić svojom izjavom. Ukoliko je on sa nekim policijskim funkcionerom sarađivao tokom šverca droge, to treba i da kaže na suđenju. Ovako su to samo spekulacije bez ikakvih osnova. Imamo operativne informacije da je gostio i pretpostavljamo davao novac ne samo nekim policajcima, već i političarima, javnim ličnostima, ali za to nema još uvek konkretnih podataka. Ako nešto zna, to slobodno može i da kaže – nezvanično su juče saznale "Vesti" u vrhu MUP Srbije.
Inače, advokat Baćović je nakon suđenja izjavio da ni on ne zna ko je taj "general Papaja".
– Moj branjenik bi mogao otkriti identitet te ličnosti u nastavku suđenja, ali u drugom procesu koji se protiv njega vodi za krijumčarenje 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike – naveo je Baćević.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here