EPA-EFE
Koronavirus

Broj obolelih od koronavirusa raste širom Evrope. Usred sve veće zabrinutosti zbog drugog talasa gotovo svakodnevno se pojavljuju izveštaji o prvim simptomima Covid-19 bolesti, kao i onim kojim se pojavljuju dugo nakon izlečenja.

Medicinski časopisi sve češće izveštavaju o pacijentima koji doživljavaju neobične simptome koji se pojavljuju mesecima nakon infekcije koronavirusom. Neke od njih doživela je Elizabeta Mur (43), pravnica iz Indijane.

Iako se pre nekoliko meseci izlečila od kovida, ona je počela da doživljava neobjašnjive simptome. U razgovoru za “ABC7” opisala je neprijatan osećaj koji se javio u rukama.

– Niotkuda se pojavilo. Osetila sam u svom telu nekakvo zujanje, bockanje u rukama, posebno u levoj, ali bilo je sa obe strane – ispričala je Elizabeta.

Ova 43-godišnja žena je dodala da do tada nikada nije imala zdravstvene probleme.

Murova je objasnila da je pokušala da zaspi, ali trnci su je držali budnom. Kako kaže, osećala je kao da joj neko sipa ledenu vodu niz leđa.

Srce joj je ubrzano lupalo, a krvni pritisak je drastično spao.

– Zaista sam mislila da imam srčani udar ili moždani udar, tako mi je to izgledalo. Bilo je zastrašujuće – rekla je nesrećna žena.

Pored neprijatnog osećaja u  rukama, Mur je rekla da je primetila i druge tegobe – ekstreman umor, mentalnu maglu, poznatu i kao ‘brain fog’  i, u poslednje vreme, gastrointestinalne probleme.

Lekari i dalje pokušavaju da bolje razumevaju dugoročne efekte virusa i pronađu terapiju za pacijente koji boluju od novog virusa SARS-COV-2.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here