Mistični krugovi u žitu

0

Jedna od njih se desila 1989. godine, kada se pojavio misteriozni krug u žitu, na području Aveburija. Jedan od istraživača, zajedno sa ekipom snimatelja iz BBC, stao je u centar tog kruga, spreman da odgovara na novinarska pitanja.

Reuters
 

Dok je snimatelj držao opremu u ruci – nešto se desilo, a kako je kasnije naveo, našao se unutar snažnog i kompaktnog energetskog polja. To je bilo toliko jako da mu se činilo da može da je opipa prstima, kao da je u pitanju plastična folija. U centru toga što je osetio, bila je koncentracija neobjašnjive energije iz koje je dopirao čudni šum, koji su takođe i snimatelji "uhvatili" i zabeležili na tonskoj traci. Osim toga, istraživač je rekao još da je ono što je osetio i video – bilo živo i inteligentno, ali za naše čulo vida neprepoznatljivo i nevidljivo.

Da se nešto zaista dogodilo, posvedočio je tonski inženjer iz snimateljske ekipe, pošto je, u slušalicama, i on takođe čuo isti zvuk, kako je kasnije naveo, kao neko pucketanje i cvrčanje. Odmah nakon toga, BBC kamera je – otkazala. Ostao je zapis na traci koji je, kasnije, detaljno analizirala laboratorija NASA. Identifikovali su ga kao veštački, neprirodan zvuk, misterioznog porekla, od oko 5.0 do 5.20 Khz.

Žitarice pune statičkog elektriciteta

Britanski istraživači su kasnije, beležili elektrostatičke promene u svakom od misterioznih krugova u žitu, koje su se pojavljivale na njihovom području. Ustanovili su da svaki od njih u svom centru proizvodi visokofrekventna zračenja. Takođe je još otkriveno da su polegnute stabiljke žitarica nabijene statičkim elektricitetom, a na samim semenkama su se desile, takođe, vidljive promene – povećani su prečnici semenki i njihove klice su naglo nabujale.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here