Miting podrške Kristijanu

0

Iz medija saznao da će morati da služi zatvorsku kaznu: Kristijan Golubović
 

– Svi ste svedoci farse kojom mi je nameštena ovolika nepravda da bih bio kompromitovan i satanizovan na najgori mogući način – napisao je Golubović na svom Fejsbuk profilu kada je juče iz medija saznao da će ipak morati da služi zatvorsku kaznu.

 

Revoltirani prijatelji odmah su se organizovali u uputili MUP-u najavu protestnog skupa, koji je zakazan za sredu, 26. novembar u podne, na Trgu Nikole Pašića.

 

– Aleksandar Kristijan Golubović je dobar čovek kojeg voli omladina, a koji je žrtva jednog pogrešnog sistema. On je proveo mnogo godina u zatvorima, umesto da se njegov potencijal, pre svega intelektualni, fizički, a i moralni, iskoristi u pozitivne svrhe. On je primer deci šta ne smeju da rade – objavljeno je na Fejsbuku u pozivu na protest.

 

Organizatori očekuju da će se na protestu okupiti do 1.000 poštovalaca Golubovićevog lika i dela.

– Pokazimo ministrima pravde i unutrašnjih poslova kako im službe funkcionišu. Dođite da čujete istinu – napisala je jedna Golubovićeva prijateljica.

 

Ekipa “Alo!“ nije uspela da stupi u kontakt sa Golubovićem, a sudeći prema njegovim postovima na Fejsbuku, on se i dalje nalazi u Nemačkoj, kuda je otišao pre izricanja presude.

 

– Vratiće se danas, na svoju krsnu slavu Aranđelovdan – kratko je rekla za "Alo!“ Kristijanova verenica Ivana Veljović, koja je u sedmom mesecu trudnoće.

 

Advokat: Slučaj pred Vrhovnim sudom?

Advokat Gvozden Grgur, Golubovićev branilac, rekao je za “Alo!“ da razmatra i pisanje žalbe Vrhovnom kasacionom sudu u formi zahteva za zaštitu zakonitosti.
– Predočićemo gde je sve izvršena povreda zakona u toku postupka, a takođe ćemo i izvesti nove dokaze koji do sada nisu objavljeni. Jedini dokaz koji je prvostepeni sud i izveo u svom postupku jeste izkaz svedokinje koja je prvobitno teretila moga branjenika, a kasnije je promenila iskaz, Međutim, sud je prihvatio onaj iskaz koji je bio nepovoljniji za odbranu bez posebnog obrazloženja. Ovako oštrom kaznom zatvora se sigurno neće postići svrha kažnjavanja – rekao je Grgur.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here