EPA-EFE/Boris Pejović
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije rekao je da predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću nisu smetali Rusi kada je dobio državu i postao predsednik.

Na pitanje kako komentariše reči Mila Đukanovića da iza litija stoje Srbija i Rusija, mitropolit Amfilohije je rekao da iza njih stoje “Crna Gora i crkva Božija”.

– Crne Gore nikad ne bi bilo da nije bilo Rusije. Od vremena vladike Danila, bitke na Carevom Lazu, pa i kasnije… sve do Nikole. Čak i do ovih naših komunista. Da nije bilo Staljina ni komunisti ne bi zavladali ovom zemljom. Ono što je najgore oni koriste ono što je komunizam najgore imao – rekao je mitropolit kod Nemanjinog grada u Podgorici.

– Da nije bilo Rusa, Đukanović ne bi bio predsednik, da nije bilo (ruskih) para, ne bi dobio ni referendum u Crnoj Gori. On to dobro zna. Prema tome, nemoj da pljuje na Srbiju i Rusiju. Bez Rusije ne bi bilo Crne Gore, to je kristalno jasno i ostalo je zapisano u biću. Pomenuh ovde i braću muslimane, i onog njihovog čuvenog teologa iz Azije, koji je poručio svim muslimanima Balkana da podrže pravoslavne hrišćane u odbrani svetinja jer oseća da onaj ko ugrožava svetinje pravoslavne, svetinje većine naroda, on će sutra pljunuti i ugroziti i džamije jer jedan zakon kad se donosi, ne može biti da važi samo za jedne – rekao je mitropolit.

Кada je u pitanju Srbija, Amfilohije je dodao da “mi odavde dirigujemo Srbijom, a ne obratno”.

– Ovaj narod je onaj koji se probudio i koji podstiče i narod u Srbiji da se vrati svojim svetinjama. A isto tako i narod u Rusiji. Vidite, došao je ovde blaženjejši Onufrije ukrajinski, došao je ovde da nas ohrabri”, rekao je mitropolit crnogorsko-primorski.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here