EPA/Andrej Čukić
Aleksandar Mitrović

Najbolji srpski fudbaleri pobedili su u Beogradu selekciju Švedske sa 4:1 u utakmici pretposlednjeg petog kola Četvrte grupe B divizije UEFA Lige nacija.

Odlično izdanje izabranika Dragana Stojkovića Piksija, verovatno najbolje u ovom ciklusu Lige nacija, ukrasio je sa tri pogotka fantastični Aleksandar Mitrović!

Oslabljeni Šveđani su neočekivano poveli u 15. minutu, ali je samo tri minuta kasnije Mitrović izjednačio udarcem glavom nakon centaršuta Andrije Živkovića.

Potpun preokret usledio je u poslednjim trenucima prvog poluvremena: korner sa leve strane izveo je kapiten Dušan Tadić, a Mitrović ponovo udarcem glavom matirao golmana Olsena.

Prvi het-trik na zvaničnim utakmicama Mitrović je postigao u 50. minutu. Ovog puta asistenciju je upisao Dušan Vlahović. U prvom trenutku pomoćni sudija je digao zastavicu i pokazao na ofsajd poziciju, ali je VAR potvrdio da je gol ipak bio regularan.

Najlepši gol na meču viđen je u 70. minutu: Darko Lazović je dodao loptu do Saše Lukića, koji je levom novog sa ivice 16 metara pogodio suprotan ugao! Fantastičan pogodak, drugi u reprezentativnoj karijeri za Lukića.

Ovaj meč će pored Aleksandra Mitrovića i Saše Lukića u najlepšem sećanju ostati i Srđanu Babiću i mladom Stefanu Mitroviću, debitantima u selekciji Dragana Stojkovića.

Srbija se ovom pobedom izjednačila na čelu tabele sa Norveškom, koja je ranije u toku dana poražena u Sloveniji. Srbija ima bolju gol-razliku i matematički je trenutno prva na tabeli, ali mora da pobedi u poslednjoj utakmici u Oslu ako želi da na kraju takmičenja bude prva u grupi. Po pravilima UEFA o konačnom plasmanu najpre odlučuje međusobni skor, a Norveška je u prvom meču pobedila u Beogradu sa 1:0.

Utakmica u Oslu na program je u utorak 27. septembra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here