Napadač naše reprezentacije, koja u četvrtak (20.45 časova) na stadionu „Rajko Mitić“ igra s Luksemburgom pretposlednji meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020, vidi lepu priliku da vrlo brzo bude najbolji strelac u istoriji nacionalnog tima. 

– Uvek moraš da želiš više. Mogao sam da dam još koji gol više, ali ne treba biti alav. Lepa je cifra. Nadam se da ću kad-tad oboriti taj rekord. Ne opterećujem se time, trudim se da dam maksimum i pomažem ekipi. Lepo je davati golove, ali je najbitnije da ekipa beleži dobre rezultate – rekao je Mitrović novinarima u Staroj Pazovi.

Mitrović je dao 31 gol za reprezentaciju i konstantno napreduje na listi najboljih strelaca ikada. Trenutno je šesti na večnoj listi, a prvi je legendarni Partizanov fudbaler Stjepan Bobek s 38 golova.

– Nadam se da ću uskoro i da oborim taj rekord, iako se zaista ne opterećujem time. Kada toliko čitaš po novinama o tome, moraš i da razmišljaš o tome. Ali, ako se previše opterećuješ golovima, onda oni ne dolaze – kazao je Mitrović.

O utakmici protiv Luksemburga…

– Čeka nas utakmica protiv ekipe o kojoj sve znamo, nema iznenadjenja. Namučili su nas u prvoj utakmici, kada smo sva sreća dali golove na vreme. Sada nas ponovo čeka veoma teška utakmica, koju moramo da dobijemo. Moramo da pobedimo ako hoćemo nečemu da se nadamo. Moramo da uzmemo tri boda na bilo koji način – objasnio je Mitrović.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime