EPA-EFE/Glyn Kirk

U subotnjim utakmicama 29. kola Čempionšipa lider Fulam odigrao je samo nerešeno 1:1 na svom terenu protiv Blekpula uz novi pogodak Aleksandra Mitrovića, dok je Paunovićev Reding doživeo peti uzastopni poraz u ligi.

Mitrović je već u šestom minutu doveo Fulam u vođstvo. Odlično su kombinovali Kebano i Karvaljo, a ovaj drugi je asistirao srpskom napadaču za 28. pogodak u sezoni (na 27 utakmica). Zanimljivo je da je u tom trenutku Mitrović sam postigao isti broj golova kao kompletan tim Blekpula ove sezone.

Desetak minuta kasnije usledio je prekid zbog ukazivanja pomoći jednom navijaču. Sudija je fudbalere oba tima poslao u svlačionicu, a utakmica je nastavljena tek nakon više od pola sata pauze.

Blekpul je izjednačio u 57. minutu preko Džoša Bolera. Isti igrač doneo je pobedu svom timu jesenas u prvom međusobnom duelu ove dve ekipe. Interesantno je da su mu to jedini golovi ove sezone.

Fulam je uprkos ovom remiju ostao na prvom mestu sa pet bodova više od drugoplasiranog Blekburna, uz meč manje.

Uspešan debi na klupi Hala imao je Gruzijac Šota Arveladze, nekadapšnji fudbaler Ajaksa, Rendžersa, AZ-a… Njegov novi tim je već nakon prvog poluvremena imao dva gola prednosti protiv Svonsija i sačuvao ih do kraja meča – 2:0.

Još ubedljiviji u prvih 45 minuta bio je tim Kvins Park Rendžersa protiv Redinga. Poveo je sa 3:0, a u nastavku pridodao još jedan pogodak. Ekipe Veljka Paunovića nalazi se u velikoj krizi. Ovo joj je bio šesti uzastopni poraz u svim takmičenjima, peti u Čempionšipu i zauzima 21. mesto, prvo iznad crte.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here