Prema pisanju uglednog belgijskog portala „La Libre.be“, srce ove istrage je transfer Aleksandra Mitrovića u Njukasl 2015. godine.

Mitrović je pre četiri godine prešao u redove premijerligaša, a Anderlehtu je pripalo 18.5 miliona evra. U ceo proces bili su uključeni menadžeri Pini Zahavi i Falji Ramadani.

Oko 30 agenata je u devet ujutru upalo u prostorije kluba i to sa jednim ciljem – istražiti malverzacije oko transfera i druge finansijske nepravilnosti.

„La Libre“ navodi da je transfer Aleksandra Mitrovića glavni problem i navodi se kao „srce istrage“. Povodom ovog slučaja obratio se i Pini Zahavi koji je negirao bilo kakve malverzacije u transferu srpskog napadača.

„U sredu 24.4.2019. godine agenti sprovode istragu u trening centru Nerpede, kao i na samom stadionu. Anderleht će potpuno sarađivati sa agentima u ovoj istrazi“, saopštili su iz kluba oko 15 časova.

Ukupno pet istraga je sprovedeno u sredu – tri u Anderlehtu i dve prostorijama Fudbalskog saveza Belgije. Portparol FSB saoštio je da će Savez u potpunosti sarađivati sa nadležnima.

Izvor:
b92.net, Vestionline

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime