Printscreen: sd-crvenazvezda.net/
ŽKK crvena zvezda ŽKK Art Basket

Na utakmici 11. kola Kadetske lige za devojčice, između Crvene zvezde i ART basketa dogodio se incident gde je košarkašica gostiju pljunula igračicu crveno-belih.

Mlada košarkašica zbog ovog nesportskog poteza nije sankcionisana ni od strane sudije, ni od strane delegata.
Tim povodom KKŽ Crvena zvezda oglasio se saopštenjem koje prenosimo u celosti.

– KKŽ Crvena zvezda ogorčen nakon jučerašnjih dešavanja na utakmici kadetske Triglav lige, Crvene zvezde i ŽKK ART Basket, primoran je da se na ovaj način obrati srpskoj košarkaškoj javnosti u Srbiji i postavi pitanje: ‘Kuda ide srpska košarka’?

Na pomenutoj utakmici kadetske lige koja je odigrana u nedelju u dvorani „Basket Siti“, igračica ekipe ŽKK ART Basket Milica Savić pljunula je igračicu Crvene zvezde Jovanu Jevtović u prisustvu sudija, gledalaca, roditelja i košarkašica. I tu svaka dalja priča staje!

Pljuvanje kao čin pokušaja poniženja jednog ljudskog bića, kao nešto što predstavlja odsustvo bilo kakvog sportskog duha (koje se vrlo retko dešava čak i u seniorskim okvirima), ‘izvela’ je devojčica od 15 godina, a što je još poraznije, za nešto što je odsustvo kućnog i bilo kakvog drugog vaspitanja, koje je ‘donela’ iz kuće, kluba, sredine u kojoj je rasla, nije sankcionisana od strane sudija i delegata bilo kakvom kaznom!

Kada ovakvim scenama prisustvujemo na utakmicama ženske kadetske lige Srbije, onda je jedino moguće i logično pitanje za sve nas: KSS, ljude koji su odgovorni za stanje u našoj košarci, ljubitelje košarke, ljude koji vode klubovem da li smo svesni šta se u nedelju dogodilo, šta nam govori pokušaj jedne tinejdžerke od 15 godina da ponizi u svakom ljudskom (i bilo kakvom drugom smislu) svoju sportsku rivalku i vršnjakinju na terenu, i da li su utakmice devojčica i dečaka postale borba na život i smrt?

KKŽ Crvena zvezda mts kao klub koji daje veliki broj reprezentativki u svim starosnim kategorijama, sa ogromnom tradicijom, NIKADA neće svoju decu i košarkašice učiti da su pobede, rezultat i trofeji važniji od nečijeg dostojanstva, sportskog obraza i poštovanja protivnika. Kako god se utakmica (a ne borba na život i smrt) završila. Ovu koja je odigrana u nedelju izgubila je srpska košarka na prvom mestu, stoji u saopštenju.

Pomenutu situaciju možete pogledati OVDE.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here