Mladenović blistao u šokantnoj pobedi Bate Borisova!

0

Duel Mbomba i Mendesa na meču Panatinaikos – Standard
 

Iz dramatičnih revanša trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona kao pobednici su izašli fudaleri BATE Borisova, Standarda, Maribora i Lila koji su plasmanom u završno eliminaciono kolo obezbedili još najmanje osam evropskih utakmica do kraja godine.

 

Najviše živaca ovog utorka izgubili su navijači beloruskog kluba, pošto su njihovi miljenici tek u četvrtom minutu nadokande vremena postigli treći gol protiv mađarskog Debrecina i na jedvite jade nadoknadili minus iz prvog meča (0:1) podbljan posle 20 minuta revanša, kad je Senegalac Sidibe realizovao jedanaesterac i doveo ekipu srpskih inernacionalaca Nenada Novakovića, Aleksandra Jovanovića (igrali po 90 minuta) i Dušana Brkovića (od 84. minuta) na prag podviga.

 

No, imao je i BATE Srbina za junaka. Filip Mladenović je pružio sjajnu partiju po levoj strani, asistirao za izjednačujući pogodak i učestovao u akciji kod trećeg, koji je postigao Sergej Kravec i odveo Beloruse na završni stepenik do Lige šampiona.

 

 

Tamo im se pridružio Standard koji je posle meča bez golova u Liježu i nespretne reakcije svog štopera Arslanagića u 17. minutu uspeo da napravio prekret u Atini i porazi Panatinaikos – 2:1, golovima za samo pet minuta, u završnici prvog poluvremena. U četvrto kolo plasirao se i Maribor, zahvaljujući dvostrukom strelci Ibraimiju koji je u Tel Avivu razbio odbranu Makabija i sam eliminisao Izralce.

 

Iznenađenje večeri napravio je švajcarski Grashopers koji je uspeo da ostane neporažen u Lilu, ali su Francuzi još pre šest dana obezbedili sjajnu prednost 2:0 koju su večeras samo potvrdili.

 

 

Rezultati:

BATE Borisov – Debrecin 3:1 (1:1)
/Volodko 39, Rodionov 66, Krivec 90+4 – Sidibe 20 pen/
prvi meč 0:1, dalje ide Bate

 

Panatinaikos – Standard 1:2 (1:2)
/Arsnalagić 16 ag – Mbombo 36, Empoku 41/
prvi meč 0:0, dalje ide Standard

 

Makabi Tel Aviv – Maribor 2:2 (1:1)
/Ben Haim 42, Ben Basat 54 – Ibraimi 36, 55/
prvi meč 0:1, dalje ide Maribor

 

Lil – Grashopers 1:1 (1:1)
/Balmon 19 – Abraši 33/
prvi meč 2:0, dalje ide Lil

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here