Mladi lavovi protiv starih vukova

0

Boro Drljača se ne predaje i ne odustaje
 

– Mnoge moje kolege smatraju da na festivalu treba da učestvuju mlađi pevači za koje je to dobra odskočna daska za karijeru. Ali, smatram da mora da bude i nas starijih i iskusnijih kako bi manifestacija bila kvalitetnija. Pre četiri godine takmičila sam se sa pesmom "Lepi moj" koja je postala hit, pa se pripremam za ovogodišnji Grand festival – rekla je Snežana Đurišić, dok Šaban Šaulić izbegava takmičenja.

– Ne volim da se nadmećem, pa neću biti među izvođačima. Imam nekoliko pesama koje sam napisao, a jedna je baš po meri Aleksandre Prijović. Ukoliko ona bude pristala da sa njom se prijavi, onda ću i ja biti učesnik festivala kao autor – kaže Šaban.
 

Odložen Pinkov festival

Do dugo očekivanog obračuna Granda i Pinka na festivalskim daskama ipak neće doći. Kad je Saša Popović obelodanio kada će održati Grandov festival, odmah su usledili bombastični naslovi u novinama da i RTV Pink u decembru ponovo organizuje svoj Pink festival, ali ovog puta zimsku verziju. Međutim, nakon ovih najava u ružičastoj televiziji su zaćutali, za sada su odlučili da svoj festival odložen dok ne prođu novogodišnji praznici.

Zorica Brunclik žali što nije pobedila pre nekoliko godina s numerom "Zakletva", a zbog nedavno održanog koncerta u Beogradskoj areni o festivalu nije ni razmišljala.

– Stari vuk uhvatiće se u koštac sa mladim lavovima! – najavljuje Boro Drljača svoje učešće i otkriva da će se takmičiti s pravom, narodnom pesmom.

– Ovi klinci će mahom da pevaju moderne pesme, a ja sam spremio za festival pravu, narodnjačku pesmu. Videćemo šta će se više dopasti publici i žiriju – kaže Drljača, dok Dejan Ćirković Ćira kaže da su njemu festivali super, iako još nije osvojio nijednu nagradu na Grandovoj manifestaciji.

– Nisam se okitio nagradama, ali sam bio uspešan jer su moje festivalske pesme postale popularne i donele su mi brojna gostovanja i pare. Za mene je festival sjajna prilika za promociju pesme – kaže Ćira.

– Ja sam se takmičio kada sam imao devet- deset godina, a poslednji put na festivalu sam nastupao sa 16 godina. Pokazao sam davno šta znam, pa me festivali ne zanimaju, to je ipak za mlađe pevače – smatra Jašar Ahmedovski. Njegov mlađani kolega Darko Lazić ima nekoliko pesama, ali još ne zna s kojom će se prijaviti na Grandov festival.

– Voleo bih da učestvujem s dobrom narodnom numerom, pa sam angažovao Slavka Stefanovića Slavkonija da mi napiše baš takvu pesmu – kaže Lazić.

I dok on veruje da će mu Slavkoni najbolje "uzeti meru", kompozitorev sin Joca nije se oslanjao na očevo, već na sopstveno znanje i kompozitorsku umešnost.
– Prijavio sam pesmu koju sam sam komponovao. Reč je o duetu, ali neću još da otkrivam sa kim ga izvodim – kaže Joca Stefanović.

 

Goca se predomislila

– Nameravala sam da se prijavim za Grandov festival, ali sam se predomislila. Pre pet-šest meseci snimila sam pesmu "Ćirilica", pa mi je žao da je bacim u zapećak zbog festivalske pesme. Danas nije lako naći kvalitetnu numeru, pa kad još za nju daš nekoliko hiljada evra, eventualno snimiš spot i uložiš još toliko, onda ne želiš da tek tako zanemariš uloženo vreme, trud i novac. Da sam bila mudrija i razmišljala unapred, verovatno bih sa "Ćirilicom" konkurisala za festival, ali šta je, tu je – iskrena je Goca Lazarević.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here