D. Pašić
Posle dužeg vremena i gosti na slavi

U jednom od najstarijih srpskih klubova u Austriji, Vidovdan iz Linca, obeležena je istoimena slava. Posle dužeg perioda, najviše zbog pandemije, u prostorijama udruženja okupili su se članovi i prijatelju ovog kluba kako bi proslavili važan dan. Bili su tu i predstavnici udruženja “Nikola Tesla” i Gornjak. Protojerej stavrofor Dragan zajedno sa đakonom Đorđijem Mićićem osveštao je slavski kolač.

Raduje što se u Vidovdanu vidi nova energija dolaskom nekoliko mladih na čelo udruženja, što bi moglo da bude najava uspeha, koje je ovaj klub imao proteklih decenija.

– Dobro je što smo opet svi zajedno u Vidovdanu, na krsnoj slavi koja je najveći putokaz svima nama. Iz ovog udruženja je osnovano još nekoliko novih udruženja, što je svakako opomena da nam nisu potrebne podele – kazao je u besedi prota Dragan.

U ime kluba gostima je zahvalio Darko Tripković i istakao da je presrećan što ima priliku da ih pozdravi.

– Zahvalni smo pre svega proti Draganu, ali i svima vama koji ste našli vremena da zajedno obeležimo našu krsnu slavu. Trudićemo se da ovaj klub uvek bude mesto okupljanja pre svega mladih i da na taj način čuvamo našu tradiciju – rekao je Tripković.

Nesebično su se između ostalog za organizaciju slave osim Tripkovića potrudili Goran Vukčević i Siniša Jelić, koji je i ranije bio aktivan u ovom udruženju. Pohvale zaslužuju i svi ostali članovi koji su pripremili bogatu posnu trpezu.