Mladi ne znaju za podele

0

B. Božin
Primer odraslima: Omladinci Zlatnog opanka sa gostima
 

Pored dvadesetak dečaka i devojčica koji su u sastavu prvog ansambla ovog društva, došli su i njihovi drugari iz folklorne sekcije Srpsko-nemačke zajednice i time najavili da žele da se druže, što za odrasle ne može uvek da se kaže.

Posle izvesnih internih problema i razmimoilaženja u ovom društvu (o kojima ni onda, a ni sada ne žele mnogo da pričaju), zbog čega su neke druge stvari ostale po strani kao, primera radi, podela paketića za najmlađe, sada stvari polako dolaze na svoje mesto, uveravaju predsednik Zlatnog opanka Marko Mitić i članovi predsedništva Srđan Mladenović i Radmila Dobrić.

Probe se trenutno održavaju u prostorijama na Nauenerplacu, ali se u upravi nadaju prelasku u Fuksbau od januara ili februara iduće godine, gde se osećaju kao kod svoje kuće.

Kao i u svakoj porodici, i u ovoj od 60-ak članova ponekad dođe do nesuglasica što je razumljivo, poruka je iz Zlatnog opanka, ali se ovde nadaju da je došao kraj zastojima i da sada mogu da nastave u ritmu kakav su imali u prethodne tri godine, kao i da napreduju kao društvo koliko im to mogućnosti budu dozvoljavale.

Pojačanje iz Manhajma

Pored Vojkana Draškovića, koji radi kao koreograf sa 16-oro najmlađe dece od tri do 12 godina, pojačanje će biti Dominik Jeremić iz Manhajma, koji studira u Berlinu i koji će zajedno sa Aleksandrom Vučković raditi sa mladim ansamblom.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here