Mlada reprezentacija Srbije lako i ubedljivo sa 6:0 (3:0) savladala Estoniju na putu ka Prvenstvu Evrope koje se 2021. održava u Sloveniji i Mađarskoj.

1:0 L. Ilić u 11, 2:0 Joveljić u 19, 3:0 I. Ilić u 38, 4:1 Joveljić u 51, 5:0 Joveljić u 61, 6:0 Tedić u 87.

Srbija: M.Ilić, Marković (od 57. Terzić), Veselinović, Mašović, L. Ilić, Nišić, Petrović (od 57. Topić), L. Ilić, Adžić (od 74. Birmančević), Joveljić (od 64. Tedić), Stuparević (od 74. Gavrić). Selektor: Stolica.

Bilo je ovo praktično zagrevanje izabranika Ilije Stolice pred naredni važan duel, takođe na stadionu „Čair“ u Nišu, protiv Rusije, 19.novembra.

Stanje na tabeli posle polovine puta je sledeće: Rusija 11, Poljska 10, Bugarska 8, Srbija 7, Estonija 3, Letonija 2.

Srbija je od prvog minuta preuzela inicijativu, imala veći posed lopte, shodno razlici u kvalitetu, koji je naravno odmah trebalo potvrditi i na terenu. Igrao se peti minut kada smo imali prvu pravu priliku u kojoj se našao Adžić, ali iz dobre pozicije gađao je preko gola.

Nismo dugo čekali na vođstvo, jednu grešku rivala znao je da iskoristi Luka Ilić i lepim udarcem sa nekih 17 metara pogodi desni donji ugao gola Estonije.

Igrao se 17. minut kada je Joveljić mogao da duplira prednost, ali ovoga puta golman estonske selekcije dobro je reagovao. Samo dva minuta kasnije bilo je 2:0. I Dejan Joveljić. Prethodno se Nišić ubacio iz drugog plana, pronašao Joveljića kome nije bilo teško da se upiše u strelce.

Estonci skromnog, limitiranog znanja, ali veoma disciplinovani, pokazali su u pojedinim trenucima da mogu i da priprete, a najbliži golu Marka Ilića bili su u 33. minutu kada je Usta reagovao na drugoj stativi ali lopta je završila pored gola.

I odmah je usledila reakcija na drugoj strani, Stuparević je izveo korner, a Ivan Ilić sam, neometan, plasirao loptu na pravo mesto. Imali su „orlići“ do kraja prvog dela još nekoliko prilika, ali nije bilo promene rezultata.

U nastavku slična priča, pitala se samo Srbija. Dejan Joveljić je postigao još dva gola, a selektor Ilija Stolica je iskoristio maksimalan broj zamena kako bi odmorio pojedice za predstojeći važan meč protiv Rusije. I Tedić je iskoristio svoj trenutak, ušao je u igru umesto Joveljića i postigao šesti gol za „orliće“. Na kraju ubedljiva, rekli bismo i rutinska pobeda Srbije pred meč sa Rusijom koji može da odredi sudbinu „orlića“ u nastavku kvalifikacija.

– Zadovoljan sam, momci su pokazali kvalitetan i atraktivan fudbal začinjen sa mnogo golova. Zahvalio bih se i publici, pozvao bih Nišlije da dođu u utorak i podrže nas u meču sa Rusijom, utakmici koja je veoma važna za nas u nastavku kvalifikacija – izjavio je Stolica.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here