Mladiću preti moždani udar

0

Ugroženi mu zdravlje: Ratko Mladić u sudnici Haškog tribunala
 

Mladićev advokat Branko Lukić pojasnio je da je taj zahtev zasnovao na mišljenjima četiri lekara koja su generala Mladića ranije pregledala i preporučila da mu bude omogućeno više odmora.

 

Mladić je, posredstvom advokata, poručio da pred sudom uživa neravnopravan tretman jer je četvorodnevna radna nedelja bila primenjena u procesima bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću i generalu Zdravku Tolimiru.

 

Tužilac Dermot Grum se usprotivio zahtevu odbrane, tvrdeći da je preporuka lekara "suviše uopštena, bez detaljnog medicinskog obrazloženja". Raspravno veće Haškog tribunala će o zahtevu odbrane odlučiti naknadno, prenose beogradski mediji.

 

Na kraju dokaznog postupka Tužilaštva, minulog proleća, žalbeno veće Tribunala je naložilo da sud u procesu protiv Mladića zaseda četiri dana nedeljno, ali je sa početkom izvođenja dokaza odbrane radna sedmica ponovo produžena, odlukom Raspravnog veća.

 

Tokom današnjeg unakrsnog ispitivanja, bivši pripadnik Vojske Republike Srpske i prevodilac vojnih posmatrača UN Milorad Batinić rekao je da nije učestvovao u istragama o eksplozijama u Ulici Vase Miskina u maju 1992. godine i na pijaci Markale u februaru 1994. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here