Pixabay.com

Seks u dvadesetim, tridesetim, pa četrdesetim i pedesetim godinama sigurno nije isti.

To tvrde i stručnjaci za seks.

Terapeutkinja Trejsi Koks u knjizi “Sjajan seks počinje u pedesetim godinama” navodi da svaka decenija ima svoje specifičnosti kada je seks u pitanju, ali da on uz godine postaje sve bolji.

Da li se slažete?

Evo kako izgleda iz decenije u deceniju.

Dvadesete

Eksperimentisanje, raskidi, velika verovatnoća da ćete probati nešto neočekivano… Ili ste možda bili “singl”. Najveća je verovatnoća da ste u tim godinama bili fokusirani na izgled, a ne doživljaj.

Ali biti dobar u krevetu ne znači biti veoma zgodan, imati sjajno telo, već entuzijazam!

– Ako se osećate loše posle seksa, spavate sa pogrešnom osobom – navodi Koksova.

Tridesete

Većina je u ovoj deceniji sigurnija, bolje poznaje svoje telo, i najveća je šansa da žene doživljavaju orgazam upravo u ovoj dekadi.

Koksova svima u tridesetim godinama savetuje da budu što jasniji u krevetu! Recite partneru ili partnerki šta želite i volite, i prepustite se uživanju.

– Nemojte da žalite za seksom koji ste imali na početku veze, naročito ako sada imate decu ili puno obaveza. Dajte partneru povratne informacije o tome šta volite i zajedno uživajte – savetuje ona.

Četrdesete

Moguće je da ćete imati “podivljali” libido, možda ćete uploviti u mirniju luku kada je seks u pitanju.

Ovo je decenija kada se najveći broj razvedenih žena odlučuje na razvod. Smatra se da su četrdesete vrhunac seksualnog zadovoljstva, i da se tada budi najveća želja za ponovnim eksperimentima.

Seks igračke, više partnera, igrice vezivanja… Otvoreniji smo za nove avanture!

Orgazam više nije “krajnji cilj”, jer žena u četrdesetim više uživa u svemu onome što mu prethodi.

Pedesete

U periodu kada nastupa menopauza kod mnogih žena, može se javiti pad, ili nagli porast libida. Konačno su opuštene, mogu pronaći novu ljubav i svaku situaciju okrenuti u svoju korist.

Seks je sporiji i erotičniji, zapravo je baš onakav kakav žele, jer su na vrhuncu samopouzdanja, poznavanja svog tela i fokusiranosti na sebe.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here