Američka teniserka, rođena 2004. godine Kori Gof, poznatija kao Koko, napravila je pravu senzaciju na trećem grend slemu sezone pobedivši na startu Venus Vilijams.

 

Osvojila je juniorski Rolan Garos prošle godine, inače najmlađa osvajačica još od 1994. godine. Takođe, najmlađa je teniserka koja je obezbedila učešće u glavnom žrebu Vimbldona, što je zaista fascinantno.

Njena teniska priča počinje 2011. godine kad je imala sedam godina uzela je reket u ruke. Odrasla je u Atlanti ali je zbog obaveza u belom sportu morala da se preseli na Floridu gde su mnogo bolji uslovi. Potiče iz sportske porodice: majka je trenirala atletiku na Univerzitetu Florida, dok joj je otac bio košarkaš na Univerzitetu Džordžija, a sad je njen glavni trener. Ima i dva mlađa brata.

Kad je imala 11 godina, njen talenat je prepoznao trener Serene Vilijams Patrik Muratoglu, pa ju je odveo u Nicu gde je postala član njegove teniske fondacije (ChampSeed foundation).

Prvo finale odigrala je na juniorskom Ju Es Openu 2017. gde je finalu izgubila od Amande Anisimove.

U maju prošle godine igrala je na ITF turniru , a ovde godine je učestvovala na turniru u Majamiju – u prvom kolu pobedila je Keti MekNeli, ali je u drugom izgubila od Darije Kasatkine.

U prvom kolu Vimbldona pobedila je favorizovanu Venus Vilijams što je bio drugi put da je izgubila na nekom turniruu prvom kolu. Plasirala se u treće kolo pošto je u drugm pobedila Magdalenu Ribarikovu, ali i kasnije Polonu Hercog i tako obezbedila četvrtu rundu.

U četvrtom kolu čeka je prva na svetu – Rumunka Simona Halep.

Ostaje da se vidi da li će napraviti novo čudo u Londonu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here