Mladost može da se vrati: Eliksir koji briše bore

0
pixabay.com
Foto: Ilustracija

U studiji koja je sprovedena učestvovalo je 60 žena u postmenopauzi, iznešena su iskustva o efektu na elastičnost kože koju posle upotrebe obezbeđuje arganovo ulje.

Istraživači su zaključili da upotreba arganovog ulja daje koži efekat protiv starenja kroz parametre kože, uključujući elastičnost (neto i biološku).

Pokazano je da arganovo ulje kod žena u postmenopauzi značajno povećava epidermalnu vodu, istovremeno smanjujući njen gubitak.

Studija je pokazala da ulje poboljšava hidrataciju kože reaktiviranjem funkcija barijera i očuvanjem kapaciteta zadržavanja vode.

Takođe, pokazalo se kod 30 zdravih žena u postmenopauzi da topikalna primena arganovog ulja preko noći proizvodi hidratantni efekat.

Arganovo ulje proizvodi se od plodova Argan (argan), to je vrsta endemskog drveta koje se može naći na jugozapada Maroka koje je zaštićena pod UNESCO-m.

Dobijeno ulje je malo tamnije od maslinovog i ima crvenkastu nijansu. Poznato je po svojim kozmetičkim, farmaceutskim i nutritivnim svojstvima.

Nedavno je pokazano da geografsko poreklo argana i metod ekstrakcije imaju značajan uticaj na svom sastavu i fizičkim karakteristikama.

Arganovo ulje je sad takođe dobro uspostavljeno na tržištu hrane i kozmetičkih ulja širom sveta.

Izvor:
Vestionline

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here