Mladost ukrasila slavlje

0

Pričest najmlađih
 

Od Velike srede pa do Vaskršnjeg ponedeljka kroz hram je prošlo više od pet hiljada ljudi, a najviše ih je bilo upravo na Vaskrs. Tokom svih službi bogosluživali su
sveštenici Predrag Gajić, Radosav Pajić, Bratislav Božović i đakon Dragoslav Ćorković a na veliku sredu i Aleksandar Škorić iz Karlsruea. Od Velikog petka pa do Vaskršnjeg jutra Hristov grob su čuvali brojni vernici ne samo iz glavnog grada Baden-Virtemberga već i iz okolnih gradova, koji dolaze na liturgije u srpski hram.

 

Više od 1.000 duša: Trostruki obilazak oko hrama
 

U povorci trostrukog obilaska oko crkve ove godine bilo je više od hiljadu ljudi, koje su predvodili mladi, učenici verske i Dopunske nastave i članovi Crkvenog odbora.

 

Svi u hramu: Porodica Drljača
 

 

Milka Žuber rođena Stefanović sa posebnom radošću dolazi u srpski hram u Štutgartu od kada postoji a seća se i proslava Vaskrsa u Srbiji sa bakom i dekom do svoje 11. godine dok nije došla za Štutgart. Nju i brata roditelji su vaspitali tako da je čuvanje vere i poštovanje predaka veoma važno u životu gde god se nalazili tako da je Milka svu ljubav prema veri i otadžbini prenela i na svoju ćerku Milicu (14).
 

Svečana odela

Divno ofarbana jaja lepo ukrašena u uskršnjim korpicama dodatno su krasila crkvu kao i prisutni koji su bili veoma svečano obučeni. Sve liturgije u Štutgartu su pratili članovi hora "Sveti knjaz Lazar".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here