Mladoženja napravio tortu za pamćenje

Torta viša od mladenaca

– Tortu smo pravili ja, moj brat Lazar, majka i otac u našoj porodičnoj radionici. Za konsultante smo izabrali naše kolege iz poslastičarskih radionica širom Srbije, koji su takođe majstori u tom zanatu. Imala je 12 spratova i za nju smo utrošili oko 400 komada jaja. Godinama u svojoj poslastičarnici pravimo torte za druge, a za sebe sam hteo da po nečemu bude posebna. Izabrali smo da se razlikuje po visini, kaže mladoženja Ivan Milanović.

Osim impozantnog broja jaja za pravljenje torte utrošeni su i kilogrami oraha, lešnika, putera. Zbog visine torta je iz tri dela doneta u restoran pa su je majstori na licu mesta "sklapali". Za dekoraciju je napravljeno 350 jestivih orhideja od šećerne smese.

– Petoro radnika puna tri dana pravilo je cvetove za dekoraciju. Kroz tortu je provučena struja tako da su je osvetljavale "led" lampice – dodaje Ivan.

Ivan i njegov brat Lazar su inače informatičari po struci, ali se bave pravljenjem torti u radionici koju je osnovala njihova majka Nadežda još 1992. godine. Mladoženja kaže da je od torte ostalo svega kilogram ili dva koje oko 450 zvanica na svadbi nije moglo da pojede.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime