Dvojica turskih MMA boraca koji žive u Beču preko noći postali su tema medija pošto su priskočili u pomoć ženi i policajcu tokom smrtonosnog terorističkog napada.

Makail Ozen i Redžep Gultekin, kako su preneli austrijski mediji, na kratko se pojavljuju u viralnom video snimku koji je zabeležen tokom sinoćne pucnjave.

Na snimku se čuje kako Ozen viče na turskom “u zaklon”, dok su pokušavali da se sklone iza betonskog ulaza u metro. Sve vreme su meci leteli oko njihovih glava.

– Starica je išla ka mestu gde je izbio okršaj, pešice. Kada smo je videli zaustavili smo je i odveli niz stepenice. Odveli smo je na bezbedno. Onda smo se vratili na stanicu, video sam ranjenog policajca – rekao je Ozen za turski list Hurijet.

U tom trenutku je policija već jurila ka stanici. Jedan napadač uspeo je da zaustavi juriš trojice oficira, od kojih je jedan ranjen.

– Otišli smo ka kordonu policije i rekli im o teroristima, jedan je imao maramu oko glave i pušku. Bili su samo pet metara udaljeni od nas – rekao je Ozen

Inače, u terorističkom napadu koji se noćas desio u austrijskoj prestonici najmanje četiri osobe su ubijene – dva muškarca i dve žene – a 17 ih je ranjeno, od čega su kod šestoro povrede teže. Jedan od napadača je ubijen, a u toku je potraga za ostalima.

Napad se dogodio u “Bermudskom trouglu”, delu Beča u kojem se nalazi sinagoga, ali i brojni kafići koji su sinoć bili odlično posećeni, jer su mnoge Bečlije iskoristile poslednju priliku da se druže, pred drugo “zaključavanje” i zatvaranje ugostiteljskih objekata.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime