Mobilni telefon koji prevodi na 6.000 jezika?

0

Još malo, pa ćemo preko "Gugla" svi govoriti sve jezike ovog sveta…
 

Najveći internet pretraživač razvija novi softver za prevođenje koji će omogućiti korisnicima mobilne telefonije sa najrazličitijih krajeva sveta da razgovaraju u realnom vremenu, govoreći svako na svom jeziku.

 

Da bi proizveo ovo čudo od tehnike, Gulg mora najpre da reši problem neadekvatnih, često smešnih rezultata do kojih danas dolaze postojeći sistemi automatskog prevođenja.

 

Tehnologija je još u fazi koncepta, ali imajući u vidu korake koje je Gugl preduzeo sa onlajn prevođenjem tekstova, a nedavno i najnovijom uslugom pretvaranja govora u tekst, verovatno nećemo dugo čekati da vidimo implementaciju novog softvera u buduće pametne telefone.

 

"Smatramo da je direktno prevođenje moguće i da će funkcionisati prilično dobro za nekoliko godina. Svako ima različit glas i naglasak, ali bi prepoznatljivost trebalo da bude efikasnija sa mobilnim telefonima jer su oni lični. Telefon bi trebalo da ima osećaj za vaš glas zahvaljujući pretraživanju prethodnih razgovora, na primer", kazao je Frank Ok, načelnik Guglove službe za prevođenje, u izjavi za "Tajms onlajn".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here