Twitter/FIBA EuroBasket

Košarkaši Srbije pobedom nad selekcijom Finske 80:58, sa novim selektorom Igorom Kokoškovim, započeli su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2021. godine.

Od samog starta susreta, odigranog u “Espoo Metro Areni” u Tapioli, na jugoistoku zemlje “hiljadu jezera”, tim Kokoškova nametnuo je svoj ritam. Tako je Todorović prvo pogodio trojku, da bi posle dobre odbrane i Raduljica bio precizan za uvodnih 5:0.

Srpski centar bio je dominantan tokom čitavog prvog dela igre i za njega, kao i Kravića koji se istakao blokadama, Finci nisu imali rešenja. Srbija je brzo povela 34:15, ali do kraja poluvremena domaći košarkaši vezuju dve trojke i prave seriju 9:3, pa se na odmor otišlo sa 37:24.
Tokom ovog perioda Orlovi su naročito dominantni bili u skoku, a “škripalo” je u šutu za tri poena, jer su pogođena samo 2 puta od 14 pokušaja.
U nastavku usledio je blagi pad u igri Srbije koja je bila bez koša iz igre prva 4 četiti minuta 3. deonice. Ipak, Kokoškov je izmenama brzo reagovao pa je rezultat došao na 60:37.

Do kraja, Srbija je sačuvala prednost i upisala prvu pobedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2021. godine. Posebno može da raduje da su se svi reprezentativci, među kojima su i mladi Trifunović, Ilić i Radanov, upisali u listu strelaca.

Najefikasniji u timu Srbije bio je Miroslav Raduljica sa 19 poena, 8 skokova i dve asistencije.

Da podsetimo, uz Srbiju i Finsku, u grupi su jedan od domaćina narednog šampionata Gruzija, kao i Švajcarska.
Sledeći meč Srbija igra u nedelju, a protivnik je selekcija Gruzije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here