Mogadiš: Samoubica ubio troje ministara

0

Užas!!

 

 

Od 19 ubijenih većina su studenti. Poginulo je i dvoje profesora i dva novinara kao i snimatelj televizije "Al Arabija" iz Dubaija.

 

Glavna meta napada najverovatnije su bili zvaničnici krhke prelazne Vlade Somalije prisutni na ceremoniji. Ubijena su dvojica ministara koji su bili su zaduženi za obrazovanje i visoko školstvo, a nastradala je i ministarka zdravlja Kamar Aden Ali. Za život ministra za sport lekari se još uvek bore. Očekuje se da se broj žrtava poveća jer je još 40 osoba u kritičnom stanju.

 

 

Bombaš samoubica nosio je veo preko lica i bio potpuno prerušen u studentkinju pa je lako uspeo da sakrije eksploziv. Pretpostavlja se da su za napad odgovorni pripadnici pobunjeničke grupe "Al Šabab" koja se u građanskom ratu u Somaliji bori protiv snaga Vlade u Mogadišu. Pobunjenici trenutno drže pod kontrolom veliki deo zemlje, a veoma ozbiljno ugrožavaju čak i kontrolu vojske nad glavnim gradom.

 

Vlada Somalije se povodom ove tragedije obratila međunarodnoj zajednici očajnički moleći za pomoć u veoma teškim danima za zemlju koju su korupcija, siromaštvo, rat i pirati doveli u stanje potpunog haosa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here