Moguća izlivanja na gornjem toku Kolubare

0

 

Mogući nagli porasti vodostaja na rekama (Foto: Ilustracija)
 

Na sajtu RHMZ-a navodi se da se na vodotocima bujičnog karaktera u gornjem toku Kolubare očekuju kratkotrajni nagli porasti sa izlivanjem.

 

Dodaje se da je na Savi kod Šapca vodostaj iznad granice vanredne odbrane od poplava, a kod Jamene, Sremske Mitrovice i Beograda iznad granice redovne odbrane sa tendencijom opadanja.

 

Na Dunavu kod Novog Sada, Slankamena, Zemuna, Pančeva i Banatske Palanke vodostaji su iznad granice redovne odbrane od poplava sa tendencijom opadanja.

 

Na Tisi kod Titela vodostaj je iznad granice redovne odbrane od poplava sa tendencijom opadanja. Na Jasenici, Kubršnici i Resavi od 26. do 28. maja vodostaji će biti u kratkotrajnom porastu sa dostizanjem i prevazilaženjem upozoravajućih nivoa (na vodotocima bujičnog karaktera očekuju se kratkotrajni nagli porasti sa izlivanjem).

 

Na Jadru, Drini, Limu, Jasenici, Kubršnici, Resavi, Moravici, Bjelici i gornjem toku Zapadne Morave od 26. do 28. maja vodostaji će biti u kratkotrajnom manjem porastu sa mogućnošću dostizanja upozoravajućih nivoa.

 

Na vodotocima tih slivova bujičnog karaktera očekuju se kratkotrajni nagli porasti vodostaja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here