Foto: Tanjug/AP
Zurabi Datunašvili

Srpski rvač gruzijskog porekla, Zurab Datunašvili, osvojio je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, a sada je stigao u Beograd gde mu je priređen doček. 

Zurabi je ubedljivo sa 6:1 savladao hrvatskog rvača Ivana Hukleka u rvanju u kategoriji grčko-rimski stil do 87 kilograma i tako doneo novu medalju Srbiji. Ostvarenim uspehom je oduševljen, a prve utiske izneo je konferenciji za novinare:

– Dobro sam, hvala. Ovo je bio moj san, osvojio sam medalju. Srećan sam. Naravno da znam šta sam uradio – kroz osmeh je rekao Zurabi i nastavio:

-Bio sam u prvom meču sa momkom iz Ukrajine. Na prethodnom takmičenju sam ga pobedio, a sada sam napravio grešku u taktici i izgubio sam. Ali, dobro je, na kraju sam uzeo bronzanu medalju. Vremena imamo, imamo cilj i moramo da uzmemo zlato u Parizu.

 

Stojan Dobrev, trener rvača Srbije istakao je da je ovo veliki uspeh za našu zemlju.

– Ovo je istorija srpskog rvanja. U Riju smo osvojili zlato, sada smo osvojili bronzu. Zurabi jezavršio sa rvanjem u Gruziji, dali smo mu priliku. Hoću da se zahvalim našem predsedniku saveza Željku Trajkoviću i celom Savezu koji je tu. Bez njih, ne bismo imali šansu da uspemo. To je za mene najveća stvar. Mislim da ćemo nastaviti ovako sa osvajanjem medalje za Srbiju.

Usledila su i pitanja novinara, a jedno od njih upućeno je Zurabiju i odnosilo se na Srbiju za koju nastupa, posle Gruzije.

– Sada je moj dom Srbija – kratko je rekao Zurabi.

  

 

1 COMMENT

  1. Dobo došao u svoj dom i budi srećan zauvek!
    Srbija je uvek bila dobra majka za sve poštene ljude i ostat će tako!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here