Tanjug/AP
Džo Bajden

Američki predsednik Džo Bajden izjavio je na pres konferenciji posle sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom da njegova agenda nije protiv Rusije, već je za američki narod.

Bajden je na početku konferencije rekao ovo je bio dug dan za sve nas.

– Upravo sam završio poslednji sastanak na ovom putovanju. Puno se prašine podiglo oko ovog sastanka. Ne postoji bolji način za dijalog osim licem u lice – rekao je Bajden.

– Rekao sam predsedniku Putinu da moja agenda nije protiv Rusije ili bilo koga drugog. Ona je za američki narod – naglasio je Bajden, dodajući da je njegov fokus borba protiv korone, obnova američke ekonomije i jačanju veza sa saveznicima.

„Takođe sam mu rekao da nijedan predsednik Sjedinjenih Država ne može da održi poverenje američkog naroda ako se ne izjasni za odbranu demokratskih vrednosti.”

On je dodao da Putin i on dele zajedničku odgovornost oko uspostavljanja stabilnih odnosa.

Bajden je naglasio da će nastaviti da insistira na poštovanju ljudskih prava, što je bila i jedna od glavnih tema samita.

Inače, nijedan ruski medij nije pozvan na Bajdenovu konferenciju za štampu, dok su za konferenciju ruskog predsednika Vladimira Putina bili pozvani brojni američki mediji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here