Foto Tanjug/AP
Olimpijske igre 2020

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) saopštio je da ne želi da olimpijci imaju prioritet prilikom vakcinacije protiv koronavirusa.

Predsednik MOK-a ubeđen je da će na tribinama biti publike i da će igrati NBA igrači, a da novih odlaganja neće biti.

– Nećemo pregovarati o odlaganju Olimpijskih igara ponovo. Važno je da sve uradimo po protokolu i merama i da sve bude spremno. Nadam se da ćemo sve dobro uraditi kako bi pokazali sportistima da je sve sigurno i da im podignemo samopouzdanje. Sve će biti spremno do početka Igara – rekao je Bah.

 

Igre će početi u julu.

– Mogu da vam kažem da će Olimpijske igre početi 23. jula, ubeđen sam. Ne mogu da vam kažem koji će biti tačan broj gledalaca, ali kako se situacija razvija u Japanu, ubeđen sam da ćemo imati određen broj gledalaca tokom Olimpijskih igara. Potrudićemo se da svi budu sigurni u Tokiju.

NBA igrači će najverovatnije doći u Japan.

– Dobili smo dobre vesti od NBA lige, koja počinje ranije, 22. decembra. Skraćena sezona će dopustiti najboljim NBA igračima da igraju u Tokiju. To je ono što svi želimo.

Što se tiče vakcine…

– Prvi talas vakcinacije je za ljude kojima je najpotrebnije – izjavio je Tomas Bah, predsednik MOK-a, prenosi agencija DPA.

Organizatori letnih OI u Tokiju prethodno su sa olakšanjem dočekali vest o obećavajućoj vakcini.

– Ne želimo da imamo povlašćeni tretman. Visoko rizični ljudi trebalo bi prvi da dobiju vakcinu. Podržavamo to – rekao je Bah.

Olimpijske igre u Japanu su u martu odložene za leto 2021. zbog pandemije koronavirusa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here