Youtube/TOP 5 Zanimljivosti

Međunarodni olimpijski komitet doneo je odluku da svim sportskim federacijama preporuči da ruskim i beloruskim sportistima i zvaničnicima bude zabranjeno učešće u takmičenjima.

Izvršni odbor Međunarodnog olimpijskog komiteta razmatrao je situaciju u Ukrajini i doneo zaključke i preporuke koji su upućeni sportskim federacijama.

– Kako bi zaštitio integritet globalnih sportskih takmičenja i bezbednost svih učesnika IO MOK preporučuje međunarodnim sportskim federacijama da ne pozivaju i zabrane učešće ruskim i beloruskim sportistima i zvaničnicima – navodi se u saopštenju.

Takođe, preporučuje se da ruskim i beloruskim sportistima ne bude dozvoljno da učestvuju na takmičenjima uz nacionalne simbole svojih država, već kao neutralni sportisti.

MOK ostaje pri odluci donetoj 25. februara da se u Rusiji i Belorusiji ne organizuju sportski događaji.

Međunarodni olimpijski komitet pozdravio je poruke mira koje šalju sportisti širom sveta, naročito one koje dolaze od ruskih sportista.

MOK je još jednom izrazio solidarnos sa ukrajinskom olimpijskom zajednicom i ustanovio humanitarni fond za pomoć ukrajinskim sportistima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here