pixabay.com
Foto: Ilustracija

„Moldovagas“ zatražila je od „Gasproma“ da odloži za kraj četvrtog kvartala rok za plaćanje avansa za avgust i septembar, saopštio je direktor kompanije Vadim Čeban.

„AD ‘Moldovagas’ obratila se JAD ‘Gasprom’ sa molbom da odloži do kraja četvrtog kvartala rok za plaćanje avansa za avgust-septembar tekuće godine, napisao je Čeban na Telegram kanalu.

„Gasprom“ i „Moldovagas“ su 29. oktobra 2011. godine nakon dugih pregovora produžili rok o isporuci gasa na pet godina, počev od prvog novembra.

„Gasprom“ je saopštio da je, uzimajući u obzir situaciju u Moldaviji, bilo odlučeno da se ugovor potpiše praktično pod uslovima moldavske strane, ali uz uslov da se blagovremeno u potpunosti izmire tekuća plaćanja. U novembru je republika imala problema sa isplatama u roku, pa je bilo potrebno odlaganje. U januaru se „Moldovagas“suočio sa teškoćama prilikom izmirenja dugovanja prema „Gaspromu“, parlament je uveo režim vanrednog stanja na 60 dana zbog energetske krize.Predstavnik „Gasproma“ Sergej Kuprijanov izrazio je bojazan da i u budućnosti može doći do krize zbog neplaćanja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here