Privatna arhiva
Početak uz upoznavanje i druženje

Nova školska godina u sidnejskoj srpskoj školi “Bogdan Bolta” počela je prošlog petka, u prostorijama parohijskog doma Crkve Sveti Nikola u Blektaunu.

U prisustvu nastavnika, đaka i njihovih roditelja, dobrodošlicu je poželeo starešina hrama otac Nemanja Mrđenović, koji je tom prilikom služio moleban, u kojem su aktivno učestvovali svi prisutni.

Pošto su primili blagoslov od oca Nemanje, učenici su prvi radni dan u ovoj godini proveli u upoznavanju i druženju, dok su roditelji popunjavali formulare za upis i preuzimali školske uniforme.

Kako se navodi na Fejsbuk stranici blektaunske crkve, iste večeri je održana sednica proširenog nastavničkog veća i Crkvenog odbora, na kojoj su dogovoreni ciljevi i zadaci škole u ovoj godini.

Pored redovnog plana i programa, među najvažnije događaje istaknuti su proslava pedesete godišnjice osvećenja hrama Svetog Nikole, koja je predviđena za 13. jun, kao i obeležavanje Vaskrsa, Vidovdana, Dražinog dana, slave Kola srpskih sestara i hramovne slave.

Odslužen je i redovni akatist Presvetoj Bogorodici Trojeručici, koji se služi svakog petka u 19.30, uz učešće nastavnika, starijih đaka i roditelja.

Na početku akatista, otac Nemanja je pozdravio sabrane, zahvalio svima na trudu i žrtvi u proteklom periodu, tokom kojeg je urađen veliki posao na obnovi crkve, postavljanju velikog krsta na kupolu i uređenju parohijskog doma.

Redovna nastava srpskog jezika, veronauke i folklora u Srpskoj školi “Bogdan Bolta” počinje sledećeg petka. Iz škole obaveštavaju zainteresovane roditelje da i dalje mogu da upišu svoju decu, uz napomenu da je ostalo manje od deset upražnjenih mesta.

Folklorni ansambl ponovo “Kalenić”

Posebna zahvalnost na sednici Crkvenog odbora i nastavničkog veća iskazana je dosadašnjem folklornom koreografu Đorđu Nikoliću, koji se ove godine povukao sa dužnosti. Rukovodstvo je saopštilo da sa izuzetnim zadovoljstvom na mesto v.d. glavnog koreografa imenuje parohijanku Tamaru Tešić. Pored ove promene objavljeno je i da je odlukom Crkvenog odbora folklorni ansambl vratio staro ime “Kalenić”.

Nemanja s đacima, roditeljima i nastavnicima tokom molitve

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here