Momin krug za Alekseja

0

Uspomena na supruga: Ljiljana Kapor
 

Iako je prvenstveno sve zamišljeno da bude pod vedrim nebom, kiša i loše vreme uticali su na to da se ceo događaj preseli u salu restorana Izi. Svečanost je počela promocijom knjige "Sentimentalni prtljag Mome Kapora", u kojoj je sabrano 46 intervjua koje je ovaj književnik dao od 1970. do 1990. godine. Posle čitanja odlomaka iz štiva koje su priredili Momina supruga Ljiljana Kapor i književnik Dragan Lakićević, goste je pozdravio gradski sekretar za kulturu Vladan Vukosavljević.

U nastavku programa, posetioce je nasmejao kabare Rade Đuričin "Halo, Beograd", nastao od tekstova iz knjiga "011" i "Sto nedelja blokade". A kao specijalni gost nastupio je glumac Sergej Trifunović sa bendom Užička republika.

Prisutni su imali prilike i da vide premijerno projekciju filma "Njujork, grad po meri čoveka", koji je urađen po scenariju Mome Kapora. Ovaj film nastao je 2004. godine i jedan je od poslednjih video-zapisa Kapora. Na sebi svojstven način Momo nas je proveo kroz galerije, restorane i znamenite delove ovog američkog grada, kao što su Grinič vilidž, Peta avenija, Central park, Vašington skver, Čajna taun…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here