Privatna arhiva
IGRALA U NOVOM OKRUŽENjU: Ena Pavlović

U organizaciji SPKD Prosvjeta iz Beča, glumica Ena Pavlović prvi put je pred bečkom publikom izvela svoju monodramu “Da sam ja pozorište, zapalila bih se”.

Monodrama predstavlja tragikomediju jedne mladosti, uspon i pad studenta glume kroz komične situacije. Odgovara na pitanja kako se postaje glumica, šta je umetnost, koliko košta ljubav i ko nas sputava da ostvarimo svoj maksimum, a uvodi i u svet pozorišta, pokazuje sve skrivene tajne glumaca, njihove strepnje, brige i nadanja.

– Moram da priznam da sam veoma srećna što sam imala priliku da odigram svoju monodramu pred meni potpuno novom publikom, i mojim novim kolegama i prijateljima iz Kluba mladih umetnika Prosvjete. Bez njih ovog igranja večeras ne bi ni bilo. Vratila sam se u dane svojih studija, ranih uspona i padova iz neke potpuno nove perspektive. Mislim da smo sada spremni za nove ideje, a naša igranja su dokaz da publici pozorište i te kako treba – istakla je Pavlovićeva.

Ona je diplomirala glumu na Univerzitetu u Banjaluci, a ovu monodramu je izvodila na brojnim festivalima i više puta dobijala nagrade za najbolju glumicu.

Nedavno se Ena Pavlović doselila u Beč i postala član bečkog odbora Prosvjete, kao i Teatra mladih koji deluje unutar udruženja.

Dramska sekcija

Ena Pavlović će voditi novo odeljenje u okviru Prosvjetine škole u Beču, i to dramsku sekciju za decu od devet do 15 godina. Svako ko želi da njegovo dete uči glumu može se prijaviti mejlom na adresu office@prosvjeta.at.