Hadži Marko Vujičić
Vilijem Montgomeri

Bivši američki ambasador u Srbiji Vilijam Montgomeri kaže da ne treba da iznenađuje poruka koju je američki predsednik Džozef Bajden uputio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kojoj mu je čestitao Dan državnosti Srbije i između ostalog poželeo postizanje sporazuma s Kosovom o međusobnom priznanju.

SAD su uostalom, podseća Montgomeri za Tanjug, snažno gurale pre svega nezavisnost Kosova, pa je, kaže on, reč o jasnoj poruci koja pokazuje i kakvu će politiku pratiti Bajdenova administracija koja će “u velikoj meri usklađivati svoju politiku prema Kosovu sa pristupom Evropske unije”.

– Samim tim srpska vlada će se u narednim mesecima suočavati sa stalnim pritiskom – kaže on i dodaje da to znači da će se naći i “pred teškim izborom”.

Montgomeri, kako kaže, lično savetuje Srbiju da odbije čak i razgovore na temu o konačnom rešenju na bilo kojim sastancima.

– Sve dok se sva ostala nerešena pitanja sa Kosovom ne reše u potpunosti i bez vraćanja nazad – poručuje Montgomeri.

5 COMMENTS

  1. Molim vas predstavite se kao osoba !!!
    a ne u ovo ime ”
    HaaKAriiKUrtimutiii ”
    da li znaš šta mi znači tvoje ime ???

  2. Pa bez priznanja Republike Kosova nemoze Srbija u EU. Moguce je samo unija sa Rusijom, ali Rusi nemaju pare za Serbiju samo ostarelo oruzje koje salju Srbiji. A oruzjem se nemoze resavati nista vise. Oruzje imaju i Kosovski Albanci i mogu uvoziti za 24 iz Amerike koliko hoce. Srbija je izgubila Kosovo 1999 intervenciom Natoa. Zahtevi za novu drzavu od strane EU je Kosovo ispunila i preglasila nezavisnost koja je priznata od mocnih demokratskih drzava sveta. Srbija nema vise kamen oko vrata koju je sebi 1912 okupaciom Kosova postavio. Zato za jedan bolji zivot oba naroda ne ostaje nista drugo osim priznanje Republike Kosova iza zadnjih vrata.

    • Ako je Srbija 1912 okupirala Kosovo I metohiju onda to znaci da je pre toga okupirala valjevo,kragujevac i nis to jest samu sebe.

  3. ŠTa ŽELIIII ????
    Dali hoćete da čujete šta ja sve želim ?
    Alo ljudi stvarno neko ode predaleko i ponaša se kao razmaženo derište, čuj ON ŽELI ??
    Eto na primer mi želimo da kalifornija Texas, New Mexico da se odvoje od SAd iiii ?
    Eto na primer to su Srpski nacionalni interesi iiii šta ćemo sad ????

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here